Articole despre constructii, arhitectura si amenajari

Folie anticondens Delta

Folie anticondens de calitate superioaraFolia anticondens are un rol determinant in buna functionare a unui acoperis tip tigla metalica, protejand structura acoperisului si finisajele interioare de actiunea nociva a condensului .
Observatiile facute in timp au demonstrat ca folosirea unei folii anticondens de calitate slaba produce pierderi materiale beneficiarilor inca din primii trei ani datorita distrugerii termoizolatiei acoperisului . Se stie ca cea mai mare parte din caldura pierduta de o casa se datoreaza izolatiei necorespunzatoare de la nivelul acoperisului , izolatie care desi a fost bine montata s-a deteriorat ca urmare a infiltratiei condensului in structura acoperisului .
O folie anticondens de calitate prezinta doua caracteristici importante :
- rezistenta mecanica mare , aceasta “ ajutand-o” sa faca fata cu bine solicitarilor la care este supusa .
- permisivitate ridicata la vapori, permitand astfel vaporilor de apa sa condenseze in afara structurii acoperisului .

Citește mai departe:Folie anticondens Delta

Jgheaburi si burlane

Jgheaburi si burlane pline de zapada si gheataSistemul de jgheaburi si burlane reprezinta o componenta importanta a unui acoperis si de aceea alegerea sa ar trebui sa se faca cu atentie, astfel incat alegerea facuta sa fie cea mai potrivita , atat din punct de vedere tehnica , cat si estetic .
In general oamenii nu acorda importanta cuvenita acestor elemente neglijand atat calitatea materialelor cat si a montajului si de aceea , uneori, sunt necesare lucrari de reparatie a jgheaburilor si a burlanelor .
Cele mai des intalnite sisteme de drenaj din tara noastra sunt realizate din otel si au forma semicirculara, variantele noi cu acoperire de polyester sau pural fiind realizate in doua dimensiuni 125/90 si 150 100 . Exista si producatori de jgheaburi si burlane ( asa cum este Coilprofil ), care produc jgheaburi cu diametrul de 165 mm .
Jgheaburile au rolul de a colecta apa de ploaie si de a o directiona catre o zona in care sa nu afecteze constructia si in care sa nu produca pagube materiale . De multe ori lipsa unui sistem de jgheaburi si burlane eficient poate deteriora fundatia constructiei , provocand pagube a caror reparatie costa destul de mult .
Jgheaburile si burlanele metalice de forma semicirculara sunt cele mai eficiente din punct de vedere tehnic, acestea fiind mai putin predispuse ( spre deosebire de cele rectangulare ), la colmatare . Datorita formei semicirculare apa curate mai usor depunerile de mizerie, frunze, crengi, etc. care pot aparea in jgheab . Colmatarea jgheabului si prezenta apai in mod constant va conduce intr-un timp relative scurt la deteriorarea sistemului de drenaj si implicit la necesitatea achizitionarii unuia nou .

Citește mai departe:Jgheaburi si burlane

Instalarea hotelor

Atunci cand gatim cel putin odata pe zi, in casa avem cu siguranta nevoie de o hota pentru a scapa atat de aburi cat si de mirosurile care se pot instala in haine sau mobilier. Alegerea unei hote este de multe ori mai dificila decat instalarea ei. Odata aleasa, vom primi alaturi de hota si un ghid de instalare a acesteia, astfel incat lucrurile nu sunt chiar atat de complicate pe cat par la inceput.

 

Cum alegem hota

 

Sunt trei aspecte de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne hotaram sa o cumparam. Cel mai important dintre ele este functionalitatea. Trebuie sa tinem cont cat de mult gatim pentru ca aceasta sa poata face fata, adica sa aiba o putere de absortie potrivita. De asemenea, dimensiunile gurii hotei nu trebuie sa fie mai mici decat cele ale suprafetei plitei sau ale aragazului.

Un alt aspect important ( de multe ori neglijat ), il reprezinta intretinerea acesteia. Curatarea hotelor trebuie facuta periodic, in functie de modelul ales, modul si durata de timp in care este folosita hota, cantitatea de aburi si grasimi care ajung in sistemul de evacuare, etc.

Al treilea aspect tine de estetica bucatariei. E indicat sa avem in vedere si locul in care aceasta urmeaza a fi montata pentru a se integra cat mai bine in decor. 

Poza fereastra VELUX GGU si hota

 

Unde montam hota

 

Si aici avem de luat in calcul tot doua aspecte insa ambele tin de functionalitate. E absolut obligatoriu ca hota sa fie montata la o distanta de 60-70 de centimetri de aragaz sau plita. Daca e montata la o distanta mai mica atunci exista riscul foarte mare ca motorul acesteia sa se strice foarte repede din cauza caldurii degajate de aragaz ori plita. In cazul in care instalam hota la o distanta mai mare, atunci aceasta isi pierde din eficienta.

Al doilea aspect se refera la peretele pe care ar trebui sa montam hota. In principiu e bine sa o instalam pe peretele care ne permite sa montam un tub de evacuare cat mai scurt, adica pe cel care este cel mai apropiat de exterior. Un tub prea lung poate scadea din eficienta hotei daca nu avem una performanta. Daca este una puternica atunci lungimea tubuluiconteaza mai putin ( cu exceptia faptului ca este destul de inestetic, chiar si daca il mascam) .

 

Cum montam hota

 

In cazul in care doriti sa instalati dumneavoastra hota, va sfatuim sa urmariti indicatiile de mai jos.

Inainte de a ne apuca de montarea efectiva a hotei trebuie sa stim ce ne lipseste. Ne uitam astfel in pachetul cumparat si bifam componentele lipsa. De regula, mai trebuie cumparat doar tubul fexibil din aluminiu, colierele pentru strangerea lui si grilajul pentru protectia canalului de evacuare. Eventual, doar pentru estetica, puteti sa mai cumparati si o masca pentru tubul de evacuare.

Pasul 1. Dupa ce avem tot ce ne trebuie putem incepe cu montarea clapetelor gravitationale care se introduc simplu in canalul dedicat. E important sa urmariti si schitele primite odata cu hota.

Pasul 2. Putem continua cu montarea filtrelor de carbune activ la cele doua capete ale motorului de aspirare. Acestea se monteaza foarte usor, prin rasucirea lor pana se blocheaza in spatiul dedicat lor. Scopul acestor filtre este de a retine mirosurile urate.

Pasul 3. Dupa montarea filtrelor de carbune urmeaza montarea celor de grasime, adica metalice. Acestea pot fi demontate oricand pe perioada utilizarii hotei si curatate, eventual spalate, fara a fi demontata intreaga hota. In principiu, dupa acest pas hota este asamblata si mai trebuie doar montata pe perete.

Pasul 4. Urmatorul pas este cel al darii gaurilor. Trebuie sa dam atat gaurile de fixare a hotei cat si gaura prin care sa scoatem tubul de aluminiu din camera. Daca montam si o masca trebuie sa luam in calcul eventualele gauri necesare prinderii acesteia dar si decuparea ei pentru a face loc tubului de aluminiu.

Pasul 5. Ultimul pas este cel al fixarii tubului de aluminiu. Acesta se strange cu un colier de gaura de evacuare a hotei si in principiu cam asta e tot. Daca e foarte lung mai trebuie prins si de perete.

 

In cazul in care nu sunteti hotarat ce produs sa alegeti, va recomandam sa apelati la o firma specializata ce va poate oferi servicii de consultanta, montaj si intretinere pentru hote.

Copyright © RAV CONSTRUCT COMPANY.
Design by : Author of Website.