Jgheaburi si burlane

Jgheaburi si burlane pline de zapada si gheataSistemul de jgheaburi si burlane reprezinta o componenta importanta a unui acoperis si de aceea alegerea sa ar trebui sa se faca cu atentie, astfel incat alegerea facuta sa fie cea mai potrivita , atat din punct de vedere tehnica , cat si estetic .
In general oamenii nu acorda importanta cuvenita acestor elemente neglijand atat calitatea materialelor cat si a montajului si de aceea , uneori, sunt necesare lucrari de reparatie a jgheaburilor si a burlanelor .
Cele mai des intalnite sisteme de drenaj din tara noastra sunt realizate din otel si au forma semicirculara, variantele noi cu acoperire de polyester sau pural fiind realizate in doua dimensiuni 125/90 si 150 100 . Exista si producatori de jgheaburi si burlane ( asa cum este Coilprofil ), care produc jgheaburi cu diametrul de 165 mm .
Jgheaburile au rolul de a colecta apa de ploaie si de a o directiona catre o zona in care sa nu afecteze constructia si in care sa nu produca pagube materiale . De multe ori lipsa unui sistem de jgheaburi si burlane eficient poate deteriora fundatia constructiei , provocand pagube a caror reparatie costa destul de mult .
Jgheaburile si burlanele metalice de forma semicirculara sunt cele mai eficiente din punct de vedere tehnic, acestea fiind mai putin predispuse ( spre deosebire de cele rectangulare ), la colmatare . Datorita formei semicirculare apa curate mai usor depunerile de mizerie, frunze, crengi, etc. care pot aparea in jgheab . Colmatarea jgheabului si prezenta apai in mod constant va conduce intr-un timp relative scurt la deteriorarea sistemului de drenaj si implicit la necesitatea achizitionarii unuia nou .

 Spre deosebire de jgheaburile din “ plastic “ , jgheaburile metalice sunt mai rezistente, au o durata de viata mai mare si arata mai bine, pastrand culorile ca noi , pentru o perioada mai lunga de timp . Atunci cand va decideti sa achizitionati un sistem de drenaj pentru o constructie , sfatul nostru este sa faceti calculele pentru o perioada mai lunga de timp si sa vedeti daca se justifica sa alegeti un sistem de jgheaburi si burlane mai “ ieftin “ , dar care necesita schimbarea dupa doar 3-4 ani .

Jgheaburile si burlanele se aleg in functie de dimensiunea si forma acoperisului, astfel incat acesta sa poata prelua intreaga apa de ploaie, protejand in acest fel fatada si fundatia casei . In functie de arhitectura casei si amplasarea geamurilor, se va stabili si numarul de burlane necesar unui sistem perfect functional .
Pentru mai multe detalii despre jgheaburile si burlanele pe care le comercializam, va rugam sa accesatii paginile produselor Niagara, Novatik si Metidro .

Copyright © RAV CONSTRUCT COMPANY.
Design by : Author of Website.