Tigla metalica

Tigla metalica cu acoperire de polyester sau piatra naturala este o invelitoare usoara, potrivita atat in cazul constructiilor noi, cat si in cazul unei constructii al carui acoperis necesita o renovare.

Din punct de vedere al materiei prime folosite, invelitorile de acest tip pot fi clasificate in doua mari grupe :

-          Tigla metalica cu acoperire de polyester ( lucios sau mat )

-          Tigla metalica cu acoperire de piatra naturala

Tigla metalica Viking Rubin Plus

Tigla metalica cu acoperire de polyester lucios este o invelitoare economica, destinata celor care doresc sa beneficieze de avantajele unui acoperis durabil si usor, la un prêt mic . In general, la acest tip de invelitori, protectia otelului este asigurata de un strat de Zn. Cele mai bune acoperisuri de acest tip au o protectie de 275 gr Zn/mp .

Avantaje :

-           lungimea foilor de tabla poate varia, obtinandu-se astfel o eficientizare a costurilor

-          aceste acoperisuri sunt disponibile intr-o paleta larga de culori, realizarea de combinatii reusite intre fatada, tamplaria termopan si acoperis fiind mult mai usoara decat in cazul altor invelitori .

-          montaj mai usor decat in cazul altor tipuri de invelitori .

 

Tigla metalica cu acoperire de piatra naturala este o invelitoare deosebita, atat prin aspect, cat si prin calitatile deosebite ale materiei prime . Cea mai cunoscuta tigla metalica cu acoperire de piatra naturala comercializata in tara noastra, Gerard, are o traditie de peste 70 ani, cele mai vechi acoperisuri fiind montate inca din anul 1940 .

Avantaje :

-          aspect estetic deosebit

-          in cazul acoperisurilor complexe, pierderea de material rezultata in urma montajului este mai mica decat in cazul invelitorilor tip tigla metalica cu acoperire de polyester .

-          protectia otelului este asigurata de un aliaj de Al si Zn, acesta oferind o mai buna rezistenta impotriva coroziunii .

 

 

In tabelul de mai jos gasiti cateva detalii tehnice importante referitoare la trei din cele cinci marci de invelitori pe care le comercializam .

Model tigla metalica

Grosime tabla

Strat de vopsea

Protectie

Clasa de otel

Garantie

 

 

 

 

 

 

Gerard

0,4 mm

 

AlZn

 

50 ani PRO RATA

Coilprofil lucios VoestAlpine 0,5 mm

0,5+ mm

25 µm

Zn - 275 gr/mp

S 280

10 ani

Coilprofil mat VoestAlpine 0,5 mm

0,5+ mm

35 µm

Zn - 275 gr/mp

S 280

10 ani

Coilprofil lucios Marcegaglia 0,5 mm

0,5 mm

25 µm

Zn - 275 gr/mp

S 280

10 ani

Coilprofil mat Marcegaglia 0,5 mm

0,5 mm

35 µm

Zn - 275 gr/mp

S 280

10 ani

Coilprofil lucios Marcegaglia 0,45 mm

0,45 mm

25 µm

Zn - 275 gr/mp

S 280

10 ani

Coilprofil mat Marcegaglia 0,45 mm

0,45 mm

35 µm

Zn - 275 gr/mp

S 280

10 ani

VikingProfil lucios 0,5 mm

0,5 mm

25 µm

Zn - 220 gr/mp

DX-D

10 ani

VikingProfil mat 0,5 mm

0,5 mm

35 µm

Zn - 220 gr/mp

DX-D

10 ani

VikingProfil lucios 0,45 mm

0,45 mm

25 µm

Zn - 220 gr/mp

DX-D

10 ani

VikingProfil mat 0,45 mm

0,45 mm

35 µm

Zn - 220 gr/mp

DX-D

10 ani

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiglele metalice ( atat cele cu acoperire de piatra naturala, cat si cele cu acoperire de polyester), pot fi achizitionate intr-o paleta larga de modele, aceste modele imitand acoperisurile traditionale de sita, sindrila, tigla solzi, olane, etc. , avand astfel posibilitatea de a oferi constructiei dumneavoastra stil si eleganta.

 

Pentru ca un astfel de sistem de invelitoare sa fie functional, trebuie sa se stabileasca in mod corect numarul si tipul accesoriilor necesare unei bune comportari in timp. Astfel, in componenta unui acoperis tip tigla metalica vor intra urmatoarele “ accesorii “ :

-          profilele de tinichigerie ( sorturi de streasina, dolii, frontoane, borduri de perete, profile de cos, etc.) .

-          accesorii de prindere si etansare ( suruburi, folie anticondens, bureti de etansare, aerisiri, benzi speciale de etansare, mansoane, etc. ) .

-          sistemul de jgheaburi si burlane .

 

Iti recomandam sa citesti si articolele noastre despre folie anticondens si despre sistemul de jgheaburi si burlane pentru a afla mai multe despre importanta acestora si despre cum alegerea gresita poate duce la reparatii costisitoare . 

Copyright © RAV CONSTRUCT COMPANY.
Design by : Author of Website.